17. dec, 2013

sportprestatie van het jaar en pols

Tijdje geleden dat ik nog een blogje schreef. Ben best bezig geweest ondertussen...

Misschien eerst even over vorige zondag: In de loop van de week telefoon van Chrisitan dat ik bij de genomineerden van 'sportprestatie van het jaar' voor Sint - Niklaas behoorde. Serieus in mijn nopje hiermee. Alleen al die nominatie vond ik zalig. Toch wel een vorm van erkenning in eigen stad. 

De academische huldiging zelf was best plechtig, prima lezing en dan effe een spannend moment. Uiteindelijk ging de trofee naar ene Fabrice Mels, belgisch kampioen MTB. Ongetwijfeld verdiend, al ken ik die gast niet. Hij beloofde dat hij zijn best zou doen om Sint - Niklaas verder op de kaart te zetten. Daar kan ik me alvast bij aansluiten en de nominatie alleen motiveert me om te proberen er volgend jaar opnieuw te staan. 

 

De trainingen zelf verlopen goed laatste weken. t Is winter, maar draai toch een mooi volume. Enige minpunt is die hardnekkige polsblessure. In de weken na Hawaï effe in eerste plaats goed proberen doen wat kine zei: ijs leggen, oefeningskes doen, brace dragen. Dat had best zijn effect  en dus 3 tal weken geleden groen licht om terug te beginnen zwemmen. Eerst kalm aan en maar lukte toch om meerdere keren per week te zwemmen. 

Vorige week dan opnieuw wat hinder. Daarom vandaag bij specialist terecht gekomen en opnieuw een cortisone injectie. Dat zou normaal wel de oplossing moeten zijn. Fingers crossed. 

Minder zwemtrainingen heeft me dan wel de gelegenheid gegeven om wat meer aandacht te besteden aan stabiliteitstraining. Voel best het verschil door dagelijks redcord te doen. Ben grote fan aan t worden. 

Dat is het zowat. Nu zondag nog eens aan de start van een wedstrijd(je). 10km loop in Stekene. De beentjes eens testen. Een tussendoortje maar heb er wel zin in. Ik hoop dat ik over een week of 2 dan het zwemmen terug kan hervatten. 

Bovendien vanaf nu ook wat werk maken van mijn benefietactie, Road to kona 2 op zaterdag 22 februari. Om 12u en 18u is er een spagettibuffet met aansluitend om 21u fuif. Kaarten of meer info via maarten.seghers@hotmail.com . Op deze site vind je hierover ook meer info bovenaan. 

Zo, zondag post ik nog een klein wedstrijdverslagje over de kerstloop. Laatste echte wedstrijd in 2013

Gr,

Maarten