15. apr, 2014

De ronde en Tijdrit Almere

We zijn er bijna. Afgelopen weken een paar hoopvolle testjes gehad.

Eerst de ronde van Vlaanderen daags voor de profs het parcours afknallen. Mijn 10de persoonlijke editie ondertussen, en het was echt ene om in te kaderen. Het weer was schitterend. Gene pech, en volle goesting. We finishen in Oudenaarde met een gemiddelde snelheid van 33/u. Aangezien de Koen en ikzelf veel aan de kop rijden, waren de beentjes vooral op de kasseihellingen wel K.O. Maar gevoel achteraf zeker heel goed. Den hoogdag nadien wint Herr Fabian, wat mij betreft een meer dan waardige coureur voor zo een monument. 

Afgelopen weekend dan een eerste maal een individuele tijdrit gereden in het verre Almere. Voor de organisatie moet ne mens zeker niet naar ginder rijden, want dat stelde om het cru te zeggen geen **** voor. Op die manier rijdt ik maar net niet verkeerd, op het punt waar ook Ced verkeerd ging. In een parcours met 4 bochten, moet het toch te doen zijn om even 4 seingevers te zetten? Dat er voor de rest niets van omkadering is rond de westrijd ( geen deftig secretariaat, geen bevoorrading, ....) stoorde mij dan veel minder. 

Soit, de wedstrijd zelf was best een succes. 40.8km, waarvan ongeveer de helft meewind en de tweede helft tegenwind. Ik heb dat wat proberen in te delen. Zodat ik toch nog een beetje over had voor dat 2de deel. Ik finish uiteindelijk als 11de met een gemiddelde snelheid van 42.6/u. De eersten had 47/u , indrukwekkend ! 

Dus ik kan besluiten dat ik op schema zit. Nu blessurevrij blijven en dan nog een aantal weken goed doorwerken. Dan ga ik alleszins het beste van mezelf kunnen geven. 

Over 2 weken Epic weekend ( trainingsweekend van 3 Coach)

Groetjes,

Maarten 

P.S. Stillaan traditie: de Jean ( Francois) wint de pronostiek