Blog

11. jul, 2015

De trein staat weer op de rails. Mijn doel in oktober is gezet. Ik weet voor mezelf wat ik hoop te bereiken als alles gaat als gepland.

Afgelopen weken stonden eerst min of meer in het teken van mijn benefiet. Er is wel wat werk in gekropen, maar ik wens toch nogmaals iedereen super te bedanken voor de hulp en de aanwezigheid. Het was meer dan geslaagd ! 

Zachtjes aan begint de focus terug naar de trainingen te gaan. Nog niet overdreven, maar toch al deftige weekvolumes.Met goeie basis ben ik dan gestart in de eerste editie van de grandfondo Houffalize. Een cyclo van 175km met een goeie 3000 hoogtemeters. t Was ginder alleszinds serieus warm. Zo een 37 graden, beetje fietsen in een oven. Maar wel goeie organisatie van sportevents: goeie bepijling, prima bevoorradingen. Hopelijk volgend jaar wat minder extreem weer, zodat er wat meer deelnemers zijn. Ik behaalde er zonder al te diep te gaan een 11de plaats. De hartslag tijdens was wel wat hartslagen hoger dan normaal, maar dat was toch voornamelijk door de hitte. 

 

In het terugkomen heel de autorit airco, en ik denk dat het daarom is dat ik nu al een dikke week verkouden ben. Vooral een verstopte neus, maar bij zwemmen toch ook hoest en lichte beklemming op de longen. Vandaar vandaag besloten om dit weekend niet te starten in de 1/3 triatlon van Aarschot. Jammer, maar op dit moment was dat toch geen prioriteit. Zoals coach Wim het zegt: Ik moet nog maar 1 dag goed zijn dit jaar en dat is op 10 oktober. 

 

Als ik te goei terug hersteld ben, bekijk ik wel waar ik binnenkort nog eens aan de start kan staan. Ondertussen bouw ik verder aan mijn conditie... Eerst even 100  procent gezond worden Cool

groetjes

Maarten 

10. mei, 2015

Minder dan 7 dagen voor de wedstrijd. Ik ben hier nu sinds woensdag bij mijn broer op bezoek. De aanpassing aan uur en klimaat vlot verteerd. Dus eigenlijk is het nu aftellen naar zaterdag.

Opnieuw geen enkele reden tot klagen. De conditie is wat ze moet zijn, blessurevrij en de moral zit goed. Benieuwd hoe ver ik zal komen, monenteel nog gene stress.

Ondertussen leuke tijd met de familie van mijn broer. Al een BBq gedaan, wat boodschappen doen, ontspannen dagskes. Morgenmiddag komt mijn dochter en mama ook naar hier voor de wedstrijd. Very nice !

De trainingen hier ter plaatse lukken prima. Zwemmen in de YMCA. Dat is blijkbaar een soort keten in Amerika. It is fun to stay in the Y M C A ! Dat danske moet ik net niet doen als ik binnenkom, want voor de rest voelt het allemaal wel heel amerikaans aan. ( soms overdreven ) Vriendelijke mensen, altijd heel enthousiast. Vraag mij dan af of die dat menen, maar vind het wel zalig.

 

Voor fietsen en lopen een stuk langs het water gevonden waar ik toch een km of 3 ononderbroken kan fietsen. Deze week een 120 tal km vooral op dat stuk gefietst. Vooral veel draaien, maar het ligt er wel veilig en minder verkeer dan rijden langs de Schelde.

 

Ziezo, ik kijk er dus al naar uit. Heb afgelopen maanden heel goed kunnen trainen dus ik hoop dat ik zaterdag zonder pech op mijn niveau alles kan afwerken. En dan zien we wel weer.

 

Startnummer 1847 te volgen via www.ironmanlive.com Plaatselijke starttijd rond 6u40, dus met 7u erbij rond 13u40 in Belgie

Ik doe mijn best, en probeer er van te genieten ( vooral achter dan Cool)

Gr

Maarten

 

 

8. feb, 2015

De winter lijkt me eindelijk bijna achter de rug. Ik heb een tijdje weinig van mij laten weten. De voornaamste reden is dat geen nieuws meestal goed nieuws is. Ik kan over afgelopen periode weinig melden. Buiten het feit dat ,op een lichte verkoudheidheid na, mijn winter zo goed als vlekkeloos is verlopen.

Mijn trainingschema's met Wim gaan me goed af, ben al enkele maanden blessurevrij. Consequent trainen is de manier om een goeie wedstrijd te doen. Dus als ik dit kan volhouden tot Texas ( op 16 mei) dan kan het niet anders dan goed zijn. Hoe goed is dan wat afhankelijk van een aantal factoren ( vorm van de dag, gene pech, ...)  Vorig jaar heeft me geleerd dat alles in deze sport moet samenvallen als een puzzel. Soms lukt dat, andere keren dan weer niet. Maar ik lig er niet van wakker. Ik amuseer me vooral met de trainingen en dit jaar heb ik de ambitie om opnieuw naar Hawaï te gaan. 

Lukt dat niet, dan is er geen man overboord en dan bekijk ik wel hoe ik de rest van het seizoen invul. Lukt het wel dan ga ik er voor en probeer ik daar beter dan vorige keer te scoren. 

Dus samengevat: De vorm is goed, en als alles goed gaat zie ik het volledig zitten voor Texas. Ik ga mijn site vanaf nu wat vaker updaten en af en toe wat meer bloggen. Voorts zoek ik naar sponsoring voor Amnesty International Sint Niklaas. Info vind je hierover op deze site onder Amnesty Actie

Groetjes,

Maarten 

26. sep, 2014

Een kleine maand nu na de Belman. De afgelopen periode wat minder getraind, opstart van allerlei zaken op de Jasmijn. Even de druk eraf. Alles wat overlopen, en enkele conclusies getrokken. 

Voor seizoen 2015 gooi ik het dus over een andere boeg. De boog staat nog een dikke maand niet gespannen en vanaf binnenkort, nl in november mag ik er trots op om een nieuwe coach voor te stellen. Ik ga in zee met iemand voor wie ik veel respect heb, die al heel wat betekend heeft in de sport en waarvan ik hoop nieuwe dingen op te steken. Wim Van De Wielle, topper uit Zele ! 

 

Ik zou toch even willen benadrukken dat ik in alle vriendschap en tevredenheid de samenwerking met Christian heb gestopt. Ik denk dat ik een frisse kijk op de zaken kan gebruiken, wat niet wegneemt dat ik onder Christian enorm veel heb bijgeleerd en als atleet enorm ben vooruitgegaan. Ik wens hem nu in de eerste plaats een fantatische finish in zijn 14 de !!! deelname in Hawaï, en weet dat wij zeker nog contact houden.  

 

In de loop van volgende week ga ik mijn site wat bijwerken, maak mijn verdere plannen voor 2015 bekend. Nu nog even 'zen', de start van volgend seizoen zal er snel zijn. Ben eigenlijk heel enthousiast. I will be back !

gr,

Maarten 

18. jul, 2014

Een dikke week voor de Ironman Zurich. t Is momenteel mijn weer. Zalig zonneke, Tour de France op tv, laatste dagen training voor start van de taper ( moment van afbouw van training voor een grote wedstrijd). 

Ik heb eigenlijk enkel goede vooruitzichten. Geen lichamelijke klachten, topconditie, en veel zin om aan de wedstrijd te beginnen. Komende zondag bij Christian nog een lactaattest. Ik verwacht dat het goed zal zijn en dat we een ambitieus wedstrijdplan kunnen opstellen. 

Over die ambitie wil ik dan ook niet zeveren. Ik ga voor een slot voor Hawaï. t Is heel gemakkelijk uitgesproken, maar in de praktijk zijn de plaatsen duur. Ik zal top moeten zijn en der mag niet veel misgaan. Maar ik ga er voor en met mijn huidige conditie kan het bijna niet anders of ik moet in de buurt komen. 

Ondertussen zie ik op de deelnemerslijst dat ik startnummer 0751 heb. Zoals steeds is dit zondag 27 juli van 7u te volgen via www.ironmanlive.com. Startnummer ingeven en als het allemaal normaal verloopt krijg je de tussentijden van mijn zwem, fiets en loopnummer. 

T zal er snel zijn nu. Ben zelf heel benieuwd. 

Groetjes,

Maarten