ROAD TO NICE

Stillaan terug in het ritme aan het komen, en vanaf nu gaan we opnieuw wat actiever aan de website werken. Het is niet mijn bedoeling om met dit onderdeeltje ' ROAD TO NICE' tot in de puntjes mijn trainingsschema en dagelijkse activiteiten uit te doeken te doen. 

Maar ik plan wel om een zo goed als wekelijks een verslag te typen over mijn aanloop naar mijn grote target in juni 2016. Te beginnen misschien met een verslagje over afgelopen weken. 

De weken na Hawaii wat rustig aan gedaan. Niet te zot, beetje in beweging blijven. Sinds nu enkele weken opnieuw met schema's aan het trainen. t Is nog niet het volume en aan de intensiteit van enkele weken voor een wedstrijd, maar dat moet en mag nu ook nog niet. Dus lactaattest van goeie week geleden was ook nog niet schitterend. 

Maar de goesting is er zeker wel, en dat is altijd heel voornaam. 

Komend weekend is nen drukken en ik kijk er al naar uit. Volgende week zaterdag 10 km loopwedstrijdje in De Clinge ( Nederland) en zondagochtend ben ik genomineerd voor Sportprestatie van het jaar Stad Sint - Niklaas. De nominatie alleen al vind ik een ontzettend grote eer. Sint - Nikloas rules Cool

 

Dus ik hou jullie op de hoogte. Zondag middag meer nieuws, zaterdag misschien al een kort wedstrijdverslagje

 

Groetjes,

Maarten 

Druk weekendje

Belofte maakt schuld, dus even verslag van afgelopen week weekend.

Moet ik mijne weekend overlopen? We zullen kort bij het begin van de week starten. 

Van maandag tot vrijdag normale trainingsweek gedaan. Het programma gevolgd zoals gepland, eigenlijk niet direct iets spectaculairs hierover te schrijven. Zaterdag stond wel mijn eerste wedstrijd, 10 km loop, sinds Hawaii op het programma. Tevens de eerste wedstrijd sinds ik de overstap naar LTTD maakte. 

Zoals iedereen wel merkte, geen wintertemperaturen zaterdag. T shirt wheather. Allez, toch zeker voor een 10 km loop. Bij de opwarming gezien dat de eerste 2 km op een heel heel smal padje onverhard waren. Voorbij steken was ook al niet evident. Dus ervoor gezorgd dat we goed weg waren bij startschot, zonder echt extreem in het rood te gaan. 

Ik loop weg met een andere deelnemer, we hebben dadelijk mooie kloof met de rest. Na 2 - 3 km neem ik de kop, en merk dat hij niet kan volgen. Dus doortrekken, maar stevige tegenwind in de polders doet me toch wat de nek om. Op 8 km komt hij terug over. Ik finish 2de op een 30tal seconden, de derde laten we toch een 5 tal minuten achter. 

Toch een ander soort inspanning, zo 10 km loop maar uiteindelijk wel eens een leuke afwisseling. Mooie afsluiter van 2015. 

Zaterdagavond dan kort iets gaan drinken met wat vrienden om te vieren dat mijn broer ( Koerie) voor 2 weken in België op bezoek is. Zeker niet te laat, want zondagochtend werd ik op Stadshuis verwacht voor een verkiezing van sportprestatie van het jaar Stad Sint Niklaas. Dervoor nog sessie van 2u op de rollen en dan spoeien naar t stadshuis.  

Eerst woordje van de Burgemeester, de schepen van sport Peter Buysrogge en dan internationaal topscheidsrechter Frank De Bleeckere. Die laatste hield ons mooi 20 minuten aan de praat. De zaal was volledig gevuld, we moesten zelfs rechtstaan, en toch slaagde Mr De Bleeckere met zijn ego erin om den helft meer te vullen. Oneindig keer gouden fluit gewonnen, op WK's en EK's gefloten, de grootste stadia ter wereld en grootste spelers ter wereld... Bla bla bla. Een lesje nederigheid was hier niet te vinden. 

Dan uiteindelijk toch de ceremonie, alle genomineerden werden afzonderlijk even naar voor geroepen. Korte voorstelling om daarna over te gaan naar de winnaars van dit jaar. Naar mijn mening geheel terecht naar Fysiofit Aerobic Team. 3 Dames uit Sint Niklaas werden dit jaar zowel Belgisch, Europees als Wereldkampioen. Heel chique en dus dik terecht. Chapeau !!

Stad Sint Niklaas voorzag voor alle genomineerde en alle sportkampioenen wel een fijn aandenken. Merci daarvoor. Fijn om te krijgen !

Van het stadshuis dan naar De Jasmijn nog even helpen met de laatste voorbeidingen van feest van mijn ouders ter ere van hun 60ste verjaardag. Nen helen hoop vrienden en familie en dan nog fijn live optreden. Weekendje gevuld, iedereen content.

Op naar de feestdagen. Voor iedereen alvast een zalige kerst en gelukkig en gezond 2016 Cool

Groetjes,

Maarten 

 

Eerste wedstrijd 2016 : Bike and Run SMO

Hupla! De kop is er af. Eerste competitie van het jaar zitten in de benen. t Was met de enen een nieuwe en best coole ervaring. 

Afgelopen weken waren redelijk druk. Trainingen volgens het schema volledig kunnen afwerken. We zitten ( conditioneel ) waar ik momenteel moet zijn. Das meteen ook de reden dat ik niet wekelijk een verslagske schrijf. Als er zo niet direct iets speciaals te melden is, dan voel ik ook niet echt de behoefte om op deze site mijn mening over de wereld- of andere problematiek te melden. 

Maar dit weekend dus weer redelijk wat op t programma. Zaterdagavond was het de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie op de Jasmijn. Altijd mooie opkomst en dat was nu niet anders. Met dank aan Jos, moesje en opa ( en natuurlijk ook de aanwezige clubleden die hielpen), kon ik toch op een schappelijk uur mijn bedje in. t Zou redelijk nodig zijn. Zondagmorgend om 7u aanwezig in t zwembad van Dendermonde voor een analyse van mijn zwemstijl. Alles kan beter, weet nu al enkele dingen meer. En de bespreking moet nog komen Cool

 

Vandaaruit kort langs Sint - Niklaas, want mijnen valhelm vergeten. Korte pitstop en zo richting Eeklo. Thuisbasis van SMO, waar hun jaarlijkse Bike and Run over 16 km op t programma stond. t Is ondertussen hier in België toch nog winter geworden. Temperatuur net boven vriespunt, maar zelf in korte broek zou er van kou tijdens de wedstrijd gene second sprake zijn. 

Zo een bike an run , das eens iets anders. Het is de bedoeling om per 2 parcours ( grotendeels of road) natuurlijk zo snel mogelijk af te leggen. Voor de start oefen ik met Gilles ( Cottyn, ploegmaat bij Lttd) enkele malen onze fietswissel. Dat gebeurt uiteraard, terwijl je loopt. 

Start zelf wordt dan gegeven om 11u. Ik ben startloper voor de eerste km, want dan is het nog zonder fietswissels ( dat zou anders echt wel te chaotisch zijn). Ben goed weg. We beginnen na die eerste km zo rond de 7de plaats. Dan is het nog 15 km op en af de fiets en allekeren zo hard mogelijk enkele honderd meter lopen. Volle gas dus. Off road viel goed mee, al moet ik zeggen dat ik met mijn gewone loopschoenen toch op één stuk ( parcours was lus van 3 keer 5 km) serieus aan het glijden was. 

Er komen nog 3 duo's over ons, maar al bij al was ik althans tevreden van de wedstrijd ( ik hoop van Gilles hetzelfde). Voor herhaling vatbaar, al blijft het een heftige inspanning. Morgen zullen de beentjes wel wat zuur zijn. Cool

Tot slot: als team zijn we met LTTD gefinished met 3 teams in top 10. Matthias en Hannes VDM 2de, PJ en Hannes B 6de, wij 10. Luc met Allen 25ste en Ephrem met Dirk op de 50ste plaats.

Kortom super collectieve prestatie !

Eind van de maand MTB teambuilding weekend met de ploeg. Nog sterker worden. :)

Tot binnenkort ,

Maarten  

 

 

17km loop Axel

Weekske verlof afgesloten gisteren met 17km loop, te Axel Nederland. Verlof is misschien wel relatief. t Was welliswaar relatieve rustweek, wat trainen betreft. Maar kleuter- en kinderstage op de Jasmijn in samenwerking Stad Sint - Niklaas, zorgde toch voor lekker gevulde dagen. 

Bovendien mochten we starten met inoefenen van de sportverzorging voor de cursus die ik volg op Syntra. Oproep gedaan op facebook, en redelijk veel respons. Dus vorige week ook een uur of 7 stretching en massage gedaan. Om hierin niet te overdrijven heb ik een facebookgroepje gemaakt ( stage sportverzorging Maarten Seghers) waarin ik elke week aangeef wanneer ik tijd heb. 

Hoe dan ook stond ik zo toch behoorlijk fris aan de start van de loopwedstrijd afgelopen zaterdag. 17km, ongeveer 10mijl. Dat was ook weer een behoorlijke tijd geleden. Dus mezelf voorgenomen om niet all the way te starten. Alle afstanden ( 5 - 8.5 - 17km) starten bovendien samen, dus t was dan ook niet 100% duidelijk om te zien wie wat liep. 

Na een km of 2 splitsen we met de kortere afstand. Ik zie voor mij 2 man lopen. Den ene liep strak weg van de 2de. Die andere kon ik mooi in het vizier houden tijdens de eerste ronde van 8.5 km. Ik voelde aan dat ik net iets sneller liep, en kom er rond km 10 terug bij. We komen overeen om samen te lopen tot de laaste km, want er was toch vrij veel wind. Volgens mij doe ik iets meer 'kopwerk', maar in de sprint moest ik toch de duimen leggen. Al bij al wel super tervreden met een derde plaats met wat mij betreft een supertijd van 1u00 26 seconden. Loopniveau is prima, als daar nog paar percentjes bijkunnen dan ziet het er heel goed uit voor Nice.

Nu hopen op de zon en wat warmer weer, en dan kunnen we ook terug wat meer buiten gaan fietsen. 

In maart staat er een teamstage met de ploeg op het programma, ik werk gemotiveerd verder. Gisteren was vooral bewijs dat ik op de goeie weg ben. Mentale boost !

Klaar voor topseizoen Cool

Groetjes,

Maarten 

Very close now

T is afgelopen weken en maanden druk geweest. Combi werk en trainingen heeft me niet de ruimte gegeven om zoveel als ik voordien in gedachten had aan mijn site te werken. Dus nu heel wat bijschrijfwerk. 

Mijn vorige blog ging tot de loopwedstrijd in Axel. Heel heel deftig resultaat aldaar. Ik zie zelf nu dat ik hoopte op wat beter weer. Dat heeft lang genoeg geduurd, gelukkig was het laatste week eindelijk van dattem. 

Soit, maart was al ook mooi gevuld. Eerst was er de organisatie van de MTB tocht die startte en aankwam op de Jasmijn. Veel werk aangehad, maar tevreden met de mooie opkomst. Weekje erna was er de ploegstage in St Vith met LTTD. Dikke fun , als ik achteraf naar de foto's kijk zie ik toch wel lange broeken en termo vesten. Nog steeds niet het verhoopte goeie weer.Cool Maar iedereen van de ploeg daar weer een beetje beter leren kennen en een super gezellige quiz op zaterdagavond. 

 

Derna begon de Paasvakantie vrij snel. In t eerste weekje een eerste volume week ( van een blok van 3 weken ) in België. Ondertussen ook kleuterstage op de Jasmijn. Leuke boel met een hoop enthousiaste kleuterkes. De 2de week was op Spaanse bodem. Stage in Benicassim met de organisatie De Toerist Biking, onder begeleiding van Kurt en Ilse. Waarvoor dank. Maar ook nen dikken merci aan ploegmakkers Ephrem ( Il Falco ) en Tim voor de fantastische companie deze stage. Voor mij was deze stage echt voor herhaling vatbaar ! De zon was aanwezig op 1 dag na, heel goeie accomodatie en wat omgeving alles wat je als fietser wilt. 

Toevallig zagen ik en Ephrem er op de voorlaaste dag dat er nog een halve marathon in Benicassim op t programma stond. Konden ik en Tim niet laten liggen en we hebben daar na goeie trainingsweek nog fijne wedstrijd van gemaakt.

Blijkbaar toch redelijk grote wedstrijd want 1000 starters, en de eersten waren geen sukkelaars. De laatste 4 km heb ik nog wat harder gelopen dan gepland. Als gevolg daarvan besloten Wim en ik om de week erna niet te starten in de 10 mijl. ( ben er dan wel als stage voor mijn cursus sportverzorger gaan masseren)

Effe doorspoelen naar de week van 23 april. Dan stond het jaarlijkse weekend Epic van 3 coach op het programma. Wie het niet kent, dat is 2 dagen veel fietsen met veel hoogtemeters als voorbereiding op komende Ironmans. t Was dit jaar editie 10 en hij was echt wel behoorlijk Epic. Eeste dag viel het weer nog beter mee dan voorspeld. Ik trapte mijn ketting kapot na 150 km ( op 20 km van het einde). Maar dag 2 was er ene om niet te vergeten. We hoopten op een herhaling van dat weer, maar dat viel redelijk tegen. Eind april in de sneeuw moeten fietsen. Niet cool ( of juist wel :) ) Het groepje waarin wij zaten moest bij de bevoorrading echt wel een half uurke opwarmen. Anders kwam dat voor mij persoonlijk niet goed. Met 3 dikke fietstruien ( waarvan 2 termovesten) toch vertrokken en eerlijk gezegd viel deel 2 wel veel beter mee. 

Dan nog wat 'gewone' goeie trainingsweken zonder noemenswaardige eventen of trainingen. Vorige week dan nog wat hoogtemeters opgezocht in de Waalse Pijl ( voor wielertoeristen). In companie van Luc en Wouter ( Monchy) . Vlak voor de start zag Wouter daar Oliver Naesen en die vond het blijkbaar niet erg om ons even op het sleeptouw te nemen. Topervaring, maar gelukkig voor ons was er daar na een km of 10 - 15 een splitsing. Anders haddens ze ons zeker vroegtijdig mogen opvouwen. Allez, mij toch ...

Nu komend weekend staat Bilzen 111 op het programma. Hiervoor niet specifiek getaperd, maar ga wel voor een goeie wedstrijd. Even kijken, en hopelijk valt het weer beetje mee. Dat kan alle kanten uit, maar warm zal het niet zijn. 

Derna is het echt laatste recht lijn. Top ! 

Ik zet hieronder wat foto's van afgelopen weken en een filmke van mij en Tim tijdens de loop in Benicassim

Zondagavond op facebook kort verslagje van de wedstrijd, maandag een uitgebreider op de site! Belofte maakt schuld

Groetjes,

Maarten 

 

 

De laatste loodjes

t Regent hier vandaag in België zonder stoppen heel den dag door. Dan toch maar even weersapp checken voor Nice en lucky me: ginds zondag goeie 20 graden en droog. 

Misschien beginnen met kort en bondig verslag van Bilzen 111. Ook daar net voor de start een stevig regenbui. 1 km zwemmen, t ging vlot. Goe gevoel , kwam vol goesting de wisselzone in. Spring de fiets op, wil er ne snok aan geven. Maar versnellingen willen niet mee. Stevig vloeken en de wedstrijdadrenaline zorgde ervoor dat ik enkel kon denken aan platte batterij van schakelsysteem di shimano. De dag erna zou blijken dat een stoem kabelke loszat, dus dat had vlot terug ingepluged geweest. 

Niet dus, heb daar dan 100 km op een koffiemolenverzetje rond het kanaal gefietst. Bij momenten moest ik daar een heel vlotte grote plaat kunnen rondraaien in de meewind. Nu was het souplessetraining in het kwadraad. Elk nadeel heeft zijn voordeel ( of  zoiets ): niet te diep gegaan in het fietsen dus fris aan lopen kunnen starten. Daar iets steviger doorgetrokken dan gepland. De frustratie moest er even af. Laat het ons erbij houden dat ik weet dat de conditie zeer goed is. 

Dus zo belanden we in de laatste 2 weken. Volgend weekend, Landen Trois Pont gefietst. Cyclo van 210 km met enkele collega triatleten. Iedereen goed in vorm, dus een leuke trainingsdag. 

Dat brengt ons nu stilaan tot de laatste week. Wij zijn nu maandag, tegen woensdagavond ter plaatse in Nice. Das ruim de tijd om rustig naar de wedstrijd toe te leven. Voeding en rust verzorgen en dan hopelijk zondag uitpakken. Ik heb er best veel vertrouwen in. Heb afgelopen weken en maanden echt goed kunnen trainen. Nu er alles proberen uit te halen, en me ondertussen ook tijdens de wedstrijden nog wat proberen amuseren. Kijk er al naar uit.

Wellicht is dit het laatste verslag in deze reeks Road to Nice. Het volgende wordt dan het wedstrijdverslag.

Niet onbelangerlijk voor wie nog nooit eerder een wedstrijd online trachtte te volgen. Vanaf 6u35 starten de agegroupers in Nice zondag. Dus ongeveer 1u later kan je checken hoe ik het doe. Geregeld worden er updates over mijn tussentijden geposted als alles normaal verloopt.

Dus indien je wenst: surf naar http://eu.ironman.com/triathlon/coverage/athlete-tracker

Daar voer je ofwel mijn achternaam in ofwel startnummer 132.

Vol vertrouwen op goeie afloop,

Maarten