winter 2016 - 2017

Hier ben ik weer. Lange stilte op de site na 8 oktober 2016 . De plannen om in Lanza mee te doen liggen nochtans al een tijdje op tafel. 

Na Ironman Hawaï 2016, waar ik uiteraard super trots op ben, inderdaad ook effectief de vraag gehad en aan mezelf gesteld. Wat nu? De vraag stelde zich , dus ik probeer ze zo goed mogelijk te beantwoorden. 

Rekeninghoudend met het feit dat de marges om vooruitgang te boeken steeds kleiner worden, zal het niet zo gemakkelijk worden om de lat hoger te leggen. Maar als ik het gevoel zou hebben dat ik niet beter kan zou ik het ook wel zeggen ( of schrijven). Ik wil hier en nu ook niet beweren dat het sowieso beter moet, maar kan alleen maar vaststellen dat het gevoel op training super is. 

Ook dit jaar krijg ik de kans om te starten bij topteam LTTD, we kennen nu iedereen in de ploeg. Stuk voor stuk toppers en van groepssfeer echt super. 

Als ik dat dan allemaal samentel, dan stel ik vast dat de motivatie zeker niet is aangetast. Ik beoefen de sport nog steeds heel heel graag en dat is het voornaamste. Een hopelijk topprestatie in Lanzarote is zeker mogelijk, maar t komt niet op bestelling. Anders doe ik ze hierbij alvast ! 

 Afgelopen winter misschien kort overlopen. November - december eerder kalm aan op trainingsvlak. Een goede 10 km loop eind december, altijd leuk. Vanaf januari wordt het volume langszaam opgedreven. En time flies, voordat ge het weet zit ge in de laatste weken voor uw Ironman. Ik fietste letterlijk meer dan 95 procent indoor, maar afgelopen weekend op teamstage gezien dat dit zeker niet nadelig is voor de fietsconditie. 

Komende weken wordt het trainingsritme opnieuw redelijk pittig.Volgende week relatieve rustweek, en daarna in rechte lijn naar de wedstrijd op 20 mei. In tussentijd, gaan we 1e week van de paasvakantie met een deel van ons team op stage in Spanje. t Zonneke tegemoed, dat hebben we verdiend na lang belgisch *****weer. 

Bij deze belofte om vanaf nu met veel grotere regelmaat af en toe wat zaken op mijn site te posten. Wintermodus off, beastmodus on Cool

 

Keep you posted,

Maarten 

Train hard, race easy

Train hard, race easy. t Is zowat het motto van Rev, het centrum van topkine's waar ik meer dan geregeld passeer om te trainen of bij kleine kwaaltjes. t Is ook zowat het thema van huidige trainingsweken. 

2de week van de Paasvakantie zaten we met een mooie delegatie van LTTD in Altea, Spanje. Fietsparadijs, toffe bende, goeie reisleider Sam, en veel grinta om een mooie trainingsweek af te weken. Meer is er dan niet nodig. Zonnig, maar niet té warm. 

De week ervoor toch wat hinder ter hoogte van scheen gevoeld ( geen scheenbeenvliesontsteking, maar wel wat vochtophoping) en naar Rev voor gegaan . Ik mocht blijven lopen, dus dat deed ik ook. t Ging er wel niet mee weg, maar t werd ook niet slechter. Daarom in Spanje zelf het lopen even on hold gezet en zo iets meer focus op fietstrainingen en  ook 2 keer gaan zwemmen. Als alternatief voor dan 2 keer crosstrainer in de fitness van het hotel en zelfs een eerste keer ooit gaan aquajoggen. 

De fietstrainingen gingen ter plaatse alvast very smooth. Ik train in de winter echt heel veel binnen , en eigenlijk haal ik daar een heel goed rendement mee. Veel mensen vinden dit ultra saai, ik ben daarin een uitzondering Cool Uit dat trainigsweekje dus een heel goed gevoel overgehouden. Alle teamleden nogmaals bedankt voor het gezelschap, PJ en Marc nog ies dikken merci voor de fietstransport heen en terug , en Sam voor de superbegeleiding. 

Maandag na de stage dan bij sportarts Frank de Winter een injectie gehad en woensdag eerste voorzichtige looptraining. Ondertussen zijn we een 10 tal dagen verder. En ik kan zonder iets te voelen alles perfect afwerken, dus eigenlijk heb ik zo goed als niets gemist. 

Huidige week is een relatieve rustweek. Dan staan we als alles as planned gaat nog een 2 tal weken op de gas en daarna begint de taper ( afbouwperiode) naar de wedstrijd. 

Nog enkele keren virtueel het parcours van Lanza afwerken, epic weekend van 3 coach, allez : almost there

Tot binnenkort,

Maarten 

 

1 week countdown startnummer 81

Haaa, daar is de taperweek. Voor de niet - triatleten: afbouwperiode na zware trainingsarbeid, in de laatste dagen voor de wedstrijd. Welkom? jazeker! Niet dat ik op het einde van mijn krachten zat, maar t ritme van laatste trainingsweken was toch zeker pittig. 

t Goede nieuws ( niet dat er slecht is eigenlijk) is dat alles prima gaat. Echt goed gevoel in alle 3 de sporten. Dus ik vraag mezelf ook wel stiekem af waar de lat moet liggen. Maar zoals ik het zie is dat eigenlijk niet echt een issue. In scenario A weet ik hoe snel ik ongeveer in elke discipline kan gaan, en als dat zou lukken dan gaat het resultaat sowieso prima zijn. Daarover uitsluitsel volgende week zaterdag 20 mei. 

Tot dan niet zot meer trainen, woensdag vertrekken en dan de dagen ervoor zo relax mogelijk proberen door te komen. Vrijdag, dag voor de wedstrijd is dan altijd wel wat een stressie dagske. Maar it's part of the game. 

Ter plaatse ginds schrijf ik wel nog een verslagske. Kwestie van nu al toch al eens de procedure om te volgen uit te leggen: De dag van de wedstrijd kan je met mijn naam of startnummer 81 mijn tussenstanden zien. 

www.ironmanlive.com

> atlethetracking

> seghers / 81 

> hopelijk knaltussentijden

 

Dat is het zowat nu,

Vamos !

Maarten