Hawaï 2018

12. okt, 2018

Vandaag de laatste dag voor de wedstrijd. Traditioneel naast kort loopke en bike checkin , staat er niet veel op het programma. Maar eerst kort de afgelopen dagen overlopen. 

Maandag eerst een zwemtraining in het zwembad. Tempo's zitten goed, redelijk rustige training. Veel toppers aanwezig om hun laatste trainingen af te werken. Selfie met Gomez, Sanders, Lucy Charles: check. Zij zullen waarschijnlijk wel in de buurt komen van de snelste loop, fiets en zwemtijden zaterdag. 's Middags 9 km gelopen op Alii Drive

Dinsdag 60 km op en af. Nadien de expo bezocht met Joerie. Om 16 u was er eerst de kidsrun. Nog steeds een heel mooie herinnering hieraan toen Maria Eduarda hieraan deelnam in 2015. En om 17 u Nations Parade. Met 71 Belgische deelnemers , en mooie rode t shirts geschonken door 3athlon.be en Sportoase vallen we wel op. Bert Verbeke duwt de vlag eerst in mijn handen, maar mede 3 coacher Anique wil die wel overnemen. 

Woensdag rustdag. We nemen de tijd om ons te gaan registreren. Opvallend weinig volk in rij dus dat liep vlot. Mooie rugzak dit jaar. Erna nog iets gaan eten 's middags en daarna korte powernap. 

Gisteren donderdag, eerst de underpantsrun voor het goede doel. Daarna zwemmen met vele bekenden en onbekenden in de zee. t Starten was de eerste 100 meter constant hoofd boven water om botsingen te vermijden. t Water is nog steeds troubel van de regen van afgelopen dagen. Hopelijk klaart dat nog wat op. Nadien nog 40 km rustig fietsen ( met 2 korte blokjes). En 's avonds naar het welkomsbanket van de organisatie. Heel heel Amerikaans toch allemaal. De boodschap dat Anything possible is, wordt na ne keer of 100 wel begrepen. En dit alles sponsered by Amazon. 

Maar nu zijn we zo toch al snel aan vandaag beland.Enkel dus straks nog die bike checkin doen, en voor de rest wat carboloaden om morgen hopelijk een topdag te hebben in de race. We gaan ervoor. 

Voor wie me wil volgen: ironmanlive > athlete tracker> naam of startnummer 1783 

Amazing!!!!

 

 

8. okt, 2018

De klok tikt onstopbaar door richting zaterdag 13 oktober. Een klok die hier 12 u vroeger tikt dan in België. Dat blijft een vreemd gegeven wanneer je via het web met elkaar belt. De dagen blijven hier ondertussen ook mooi gevuld. Mooi evenwicht tussen trainen, rusten en ontspannen. En ondertussen schrijf ik dit berichtje op zondag , minder dan een week voor de wedstrijd. 

Ik sloot mijn dagboek vorige keer af met de laatste lange fietsrit op donderdag. De dag erna 's ochtends in het publieke zwembad. Ikzelf een laatste pittige zwemtraining, de anderen deden zaterdag mee met de testwedstrijd van de organisatie dus mochten van coach Wim rustiger zwemmen. 

De start van de training was samen, dus met zijn 6 maken we aanstalten om de baan te delen met 1 vrouwelijke pro. Die leek daar niet echt blij mee, dus maakte amper plaats. Ikzelf start onbewust door bijna met haar te botsen, Bart had kort daarna nog even contact. Haar entourage begon wreed arrogant tegen Wim , we kregen als verwijt dat we geen zwemcultuur hebben. Triatlonsnobs, achteraf mooie benaming gevonden hier binnen 3MD. Ze bestaan hier in Kona wel degelijk. Neem het niet TE serieus he. 

Maar soit, we splitsen ons wat later op over 2 banen en ieder doet zijn ding. Powernapke in de middag, en in de late namiddag doen we samen met Bruno nog een 13 km loop. Die 2 keer dat we hier in de namiddag gingen lopen vielen de temperaturen alvast heel goed mee. 

Zaterdag ochtend ging de wekker ietswat vroeger. De zwemwedstrijd van de organisatie stond bij vele atleten op het programma. Met 700 tal ( dacht ik) wordt er dag op dag 1 week voor de wedstrijd een test zwemwedstrijd over het zwemparcours gedaan. Voor het goede doel. Topidee, enkel de jellyfish maken het bij sommigen letterlijk een pijnlijke affaire. Voor de rest presteren 3MDers Tommy, Bart, Toon , Stijn en Stefaan er prima. 

Ikzelf loop gedurende de wedstrijd 10 easy km's en daarna doe ik rustigere zwemtraining in de zee met Wim en Joerie. 

De supportcrew van 3 MD is ondertussen zo goed als voltallig en achteraf wordt er samen ontbeten. Als iedereen hier is, zullen ( atleten bijgerekend ) hier meer dan 45 3MD ers zijn. Zotte toestanden !!

Met een groot deel van die bende zijn we zaterdagmiddag op boottrip gegaan. Eerst een klein uurke varen langs de mooie kust van Kona, richting Captain Kook. Daar konden we een 1u30 snorkelen, duiken, van de boot plusminus 4 meter hoge boot springen. De terugvaart in een zalig zonneke. Merci mannen , t was super !

Vandaag zondag rustig 90 km op fietsparcours , straks met Belgische Hawaïlegende Xtian Meuser bij de Thai gaan eten. De klok tikt verder. Laat ze maar doen...

Maarten 

5. okt, 2018

Een hele tijdlang niet echt de tijd gehad om hier op deze site uitgebreid te schrijven. Focus ging naar de optimale voorbereiding van de deelname aan Kona 2018. Na Eupen volgden enkele drukke trainingsweken met in September een goeie wedstrijdprikkel in de 1/2 triatlon van Knokke. 

September was bij momenten tijd zoeken, dus ik was blij om afgelopen zondag de verplaatsing te kunnen maken naar The Big Island. Mijn vluchten over Frankfurt , San Francisco en ten slotte Kona verliepen zonder vertraging. Dus lokale tijd zondag 20u was ik hier ter plaatse. Op dat moment was het in België al maandagochtend. Op de kop 12u tijdsverschil. Den andere kant van de wereld. 

De jetlag kruipt dan enkele dagen in de kleren, maar al bij al ondervond ik er niet zo veel hinder van. Op training gaat hier alles vlot. 's Morgens belachelijk vroeg wakker ( rond een uur of 5) en s avond rond een uur of 8 a 9 vallen de ogen toe. t Heeft niet veel zin om de omschakeling naar de lokale tijd volledig te maken, want op wedstrijddag moeten we toch om 4u opstaan. 

Maandag eerst met de 4 broers Veldeman een oceanswim gedaan. Gert ( de oudste broer) volgt hier mee ons schema , dus binnen een paar jaar staan die mannen hier wellicht gewoon met 4 aan de start. Daarna in de namiddag een rustige loop van 10 km en voor de rest wat boodschappen, powernapke en acclimatiseren. 't Is hier standaard een graad of 30 overdag, en een stevige luchtvochtigheid. 

Dinsdag de trainingsdag gestart met 1u in Aquatic Center , een zwembad dat je tijdens de Ironman gratis kan gebruiken. t Valt op dat er al heel veel atleten ter plaatse zijn, alle banen liggen vol. Een coach staat hier ook zijn (pro?) atleten af te beulen door met een rekker vooruit te laten zwemmen tot het punt dat ze niet meer verder kunnen. Nog niet echt gezien hiervoor. We leggen ons bij teamgenoot Bruno Clerbaut, en hebben zo met onze 5ven toch een baan voor ons ( roommate Joerie, de Veldies, en ik). Na koffieke, nog wat gaan rusten en in namiddag materiaalcheck 60 km fietsen. 's Avond vielen de ogen alweer rond 8u dicht. 

Dag 3, open hemel. Om 9u afgesproken om met de auto richting Energylab te rijden voor een stevige 20 km loop. Energylab is een soort wetenschappelijk centrum, maar vooral een lange verkeersluwe baan die wat op en af loopt. Ligt ook als breekpunt voor de absolute finale in de wedstrijd. Hier sneuvelen of ontstaan vele Ironman dromen. Hoe dan ook de benen waren goed, de moral dus ook. 

's Middags met coach Wim, Annick, Kris , Sofie en Joerie op uitstap. Eerst een koffieplantage bezocht en daarna de painted church. Ontspannen, wreed goeie koffie ook. Best wel interessant hoe ze dat maken en heel de uitleg errond. Rijdend doorheen het landschap valt op hoe mooi de natuur hier toch kan zijn. Heel groen, totaal anders dan wat je tijdens de wedstrijd ziet. 

Vandaag, donderdag dan 150 km bike ride in goeie compagnie. Grotendeels het parcours dus, met uitzondering van het laatste ( klimmende ) gedeelte naar Hawi. Met de 4 broers Veldeman, Joerie, Koen Van Rie , Bart Mathys , Stefanie Adam en ikzelf. Mooi tempo, tijd vloog vooruit. Bevoorrading onderweg zodat we niet uitdroogden. Bedankt Wim, Sofie en Kris en 3 mannen van het 3MD support team ( ben even hun naam kwijt). 

Bon, ik ben weer mee. Vanaf nu tot en met de wedstrijd hou ik jullie up to date. Alles op schema. Bijna klaar om te knallen . 

Kupa a

Maarten