8. okt, 2018

Countdown

De klok tikt onstopbaar door richting zaterdag 13 oktober. Een klok die hier 12 u vroeger tikt dan in België. Dat blijft een vreemd gegeven wanneer je via het web met elkaar belt. De dagen blijven hier ondertussen ook mooi gevuld. Mooi evenwicht tussen trainen, rusten en ontspannen. En ondertussen schrijf ik dit berichtje op zondag , minder dan een week voor de wedstrijd. 

Ik sloot mijn dagboek vorige keer af met de laatste lange fietsrit op donderdag. De dag erna 's ochtends in het publieke zwembad. Ikzelf een laatste pittige zwemtraining, de anderen deden zaterdag mee met de testwedstrijd van de organisatie dus mochten van coach Wim rustiger zwemmen. 

De start van de training was samen, dus met zijn 6 maken we aanstalten om de baan te delen met 1 vrouwelijke pro. Die leek daar niet echt blij mee, dus maakte amper plaats. Ikzelf start onbewust door bijna met haar te botsen, Bart had kort daarna nog even contact. Haar entourage begon wreed arrogant tegen Wim , we kregen als verwijt dat we geen zwemcultuur hebben. Triatlonsnobs, achteraf mooie benaming gevonden hier binnen 3MD. Ze bestaan hier in Kona wel degelijk. Neem het niet TE serieus he. 

Maar soit, we splitsen ons wat later op over 2 banen en ieder doet zijn ding. Powernapke in de middag, en in de late namiddag doen we samen met Bruno nog een 13 km loop. Die 2 keer dat we hier in de namiddag gingen lopen vielen de temperaturen alvast heel goed mee. 

Zaterdag ochtend ging de wekker ietswat vroeger. De zwemwedstrijd van de organisatie stond bij vele atleten op het programma. Met 700 tal ( dacht ik) wordt er dag op dag 1 week voor de wedstrijd een test zwemwedstrijd over het zwemparcours gedaan. Voor het goede doel. Topidee, enkel de jellyfish maken het bij sommigen letterlijk een pijnlijke affaire. Voor de rest presteren 3MDers Tommy, Bart, Toon , Stijn en Stefaan er prima. 

Ikzelf loop gedurende de wedstrijd 10 easy km's en daarna doe ik rustigere zwemtraining in de zee met Wim en Joerie. 

De supportcrew van 3 MD is ondertussen zo goed als voltallig en achteraf wordt er samen ontbeten. Als iedereen hier is, zullen ( atleten bijgerekend ) hier meer dan 45 3MD ers zijn. Zotte toestanden !!

Met een groot deel van die bende zijn we zaterdagmiddag op boottrip gegaan. Eerst een klein uurke varen langs de mooie kust van Kona, richting Captain Kook. Daar konden we een 1u30 snorkelen, duiken, van de boot plusminus 4 meter hoge boot springen. De terugvaart in een zalig zonneke. Merci mannen , t was super !

Vandaag zondag rustig 90 km op fietsparcours , straks met Belgische Hawaïlegende Xtian Meuser bij de Thai gaan eten. De klok tikt verder. Laat ze maar doen...

Maarten